top of page
group_edited.jpg

Εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 2

Περιγραφή

Αυτή η εντατική εκπαίδευση έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αρχίσουν να εφαρμόζουν περισσότερο το EFT στην πρακτική τους.

 

Το επίπεδο 2 αποτελεί μια ευρύτερη και πιο σε βάθος εκπαίδευση από το επίπεδο 1. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται προηγμένες δεξιότητες EFT καθώς και εξειδικευμένες ενσυναισθητικές αποκρίσεις και διαπροσωπικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή του EFT.  Τα συγκεκριμένα θέματα που θα καλυφθούν θα περιλαμβάνουν επίσης υλικό που δεν καλύπτεται στην εκπαίδευση Επιπέδου 1, όπως για παράδειγμα:

 • Τρόποι βιωματικής απόκρισης θεραπευτή

 • Τρόποι συμμετοχής του πελάτη και διατύπωση περίπτωσης με βάση το EFT

 • Αφηγηματική αναδιήγηση δύσκολων/τραυματικών εμπειριών

 • Σχεσιακός διάλογος για δυσκολίες στη θεραπευτική συμμαχία

 • Κατασκευή νοήματος για τη νοηματική διαμαρτυρία

Επιπλέον, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις διάφορες μορφές εργασίας με καρέκλα:

 • Αναπαράσταση με διπλή καρέκλα για την αυτοδιακοπή

 • Δουλειά με διπλή καρέκλα για την εσωτερική σύγκρουση στην κατάθλιψη, το άγχος, και τις συμπεριφορές αυτοτραυματισμού

 • Συμπονετική αυτοανακούφιση για επώδυνες καταστάσεις του εαυτού

 • Δουλειά με άδεια καρέκλα για ημιτελείς υποθέσεις

Η εκπαίδευση θα αποτελείται από ένα μείγμα από σύντομες διαλέξεις, βίντεο ή επιδείξεις, ασκήσεις βιωματικής πρακτικής σε μικρές ομάδες και συζήτηση.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1

 
Πρωί

Γνωριμία & γενική επισκόπηση

Κύριες διαδικασίες συναισθηματικής αλλαγής

Τρόποι βιωματικής απόκρισης του θεραπευτή

Ενσυναισθητική επιβεβαίωση για ευαλωτότητα

 

Απόγευμα

Πρόσβαση στην ενσυναισθητική συνήχηση

• Υποβλητική ενσυναίσθηση

• Διερευνητική ενσυναίσθηση και

• Ενσυναισθητική εικασία

 

Ημέρα 2

 
Πρωί

Διατύπωση υπόθεσης EFT- Τρόποι συμμετοχής του πελάτη

Σχεσιακός διάλογος για τις δυσκολίες της θεραπευτικής συμμαχίας

 

Απόγευμα

Θεραπευτικά έργα αφηγηματικής επανεπεξεργασίας

• Αφηγηματική αναδιήγηση

• Κατασκευή νοήματος

• Συστηματική υποβλητική περιγραφή

 

Ημέρα 3

 

Πρωί

Δουλειά με διπλή καρέκλα για την εσωτερική σύγκρουση

Αναπαράσταση με διπλή καρέκλα για την αυτοδιακοπή

 

Απόγευμα

Δουλεύοντας με την κατάθλιψη και το άγχος

Δουλεύοντας με τον εαυτό που έχει καταρρεύσει

 

Ημέρα 4

 

Πρωί

Προηγμένη εργασία άδειας καρέκλας για ημιτελείς υποθέσεις

Συμπονετική αυτοανακούφιση

 

Απόγευμα

Πρακτική με ανοιχτό δείκτη

Ερωτήσεις & αντίο

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν παρακολουθήσει το Επίπεδο 1.

Πιστοποίηση

Με το Επίπεδο 2 ολοκληρώνονται οι ελάχιστες απαιτούμενες ημέρες που αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society for Emotion-Focused Therapy (ISEFT). Μετά από το εκπαιδευτικό οι συμμετέχοντες μπορούν να ξεκινήσουν ατομική ή ομαδική εποπτεία (EFT επίπεδο 3) ώστε να καλύψουν τις απαιτούμενες ώρες για την πιστοποίησή τους ως θεραπευτές EFT.

juliette.jpg

Εκπαιδεύτρια

Juliette Becking

Η Juliette Becking είναι κλινική ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του EFTiN, του Ολλανδικού Ινστιτούτου Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα. Ξεκίνησε το ινστιτούτο το 2016, επειδή θεώρησε ότι αυτό ήταν το επόμενο βήμα για τη διάδοση της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο. Όντας βιωματική ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια για δεκαετίες, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο EFT το 2008 με τους Robert Elliott και Jeanne Watson. Εντελώς ενθουσιασμένη με το EFT ήξερε ότι αυτό ήταν που ήθελε να μάθει καλά, να εκπαιδεύσει και να διαδώσει. Έτσι, μετά από εντατική εκπαίδευση και εποπτεία από τους δημιουργούς του EFT έγινε η ίδια διεθνής εκπαιδεύτρια EFT. Της αρέσει πάρα πολύ να εκπαιδεύει στο EFT.

Το EFTiN είναι αναγνωρισμένο ως ινστιτούτο EFT από το International Society for Emotion Focused Therapy (isEFT). Η Juliette είναι διεθνής εκπαιδεύτρια EFT και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Society for Emotion Focused Therapy (isEFT).

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στο Strathclyde από τον Robert Elliott και την Lorna Carrick, και βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησής της ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στη συγκεκριμένη προσέγγιση. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Ημερομηνίες

6, 7, 8 και 9 Μαΐου 2022 (4 ημέρες)

Τόπος

Το εκπαιδευτικό θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στην Αθήνα 

Γλώσσα

Αγγλικά

Κόστος

Έως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2022: 545 ευρώ

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022: 595 ευρώ

Πολιτική ακύρωσης

 • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

 • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα λάβετε πίστωση, μείον 25 ευρώ διαχειριστικά έξοδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

 • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

 • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το εκπαιδευτικό λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του εκπαιδευτικού το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300
Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png
bottom of page