top of page
group_edited.jpg

Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 2B

Σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 2B
με την Juliette Becking
31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2023

Αυτή το εντατικό σεμινάριο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αρχίσουν να εφαρμόζουν περισσότερο τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy - EFT) στην πρακτική τους.

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα είναι μια ερευνητικά τεκμηριωμένη ανθρωπιστική προσέγγιση που θεωρεί ότι τα συναισθήματα έχουν κεντρική σημασία στην ανθρώπινη λειτουργία και τη θεραπευτική αλλαγή.

Πρόκειται για μια συνθετική προσέγγιση που ενσωματώνει στοιχεία από την προσωποκεντρική θεραπεία, τη θεραπεία γκεστάλτ, το focusing, την υπαρξιακή και την αφηγηματική θεραπεία.

Αναπτύχθηκε αρχικά από τον Dr. Leslie Greenberg σε συνεργασία με τον Dr. Robert Elliott και την Dr. Laura Rice, μέσα από τις συστηματικές τους μελέτες για το πως αλλάζουν οι άνθωποι στη θεραπεία. Από τότε έχουν γίνει και γίνονται πολλές έρευνες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της σε μια σειρά από ψυχολογικά προβλήματα, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η κατάθλιψη, το άγχος, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, και το σύνθετο τραύμα.

Η αυξημένη δημοτικότητά της ΘΕΣ και η όλο και μεγαλύτερη ερευνητική βάση την έχουν κάνει μια σημαντική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία.

 

Το επίπεδο 2 αποτελεί μια ευρύτερη και πιο σε βάθος εκπαίδευση από το επίπεδο 1. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται προηγμένες δεξιότητες EFT και διαπροσωπικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή του EFT.  Τα συγκεκριμένα θέματα που θα καλυφθούν θα περιλαμβάνουν επίσης υλικό που δεν καλύπτεται στο σεμινάριο Επιπέδου 1, όπως για παράδειγμα:

 • Τρόποι βιωματικής απόκρισης θεραπευτή

 • Τρόποι συμμετοχής του πελάτη και διατύπωση περίπτωσης με βάση το EFT

 • Αφηγηματική αναδιήγηση δύσκολων/τραυματικών εμπειριών

 • Σχεσιακός διάλογος για δυσκολίες στη θεραπευτική συμμαχία

 • Κατασκευή νοήματος για τη νοηματική διαμαρτυρία

Επιπλέον, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις διάφορες μορφές εργασίας με καρέκλα:

 • Αναπαράσταση με διπλή καρέκλα για την αυτοδιακοπή

 • Δουλειά με διπλή καρέκλα για την εσωτερική σύγκρουση στην κατάθλιψη, το άγχος, και τις συμπεριφορές αυτοτραυματισμού

 • Συμπονετική αυτοανακούφιση για επώδυνες καταστάσεις του εαυτού

 • Δουλειά με άδεια καρέκλα για ανοιχτούς λογαριασμούς

Το σεμινάριο θα αποτελείται από ένα μείγμα από σύντομες διαλέξεις, βίντεο ή επιδείξεις, ασκήσεις βιωματικής πρακτικής σε μικρές ομάδες και συζήτηση.

Σε ποιους απευθύνεται

Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει το Επίπεδο 1.

Πιστοποίηση

Με το Επίπεδο 2 ολοκληρώνονται οι ελάχιστες απαιτούμενες ημέρες που αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society for Emotion-Focused Therapy (ISEFT). Μετά από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες μπορούν να ξεκινήσουν ατομική ή ομαδική εποπτεία (EFT επίπεδο 3) ώστε να καλύψουν τις απαιτούμενες ώρες για την πιστοποίησή τους ως θεραπευτές EFT.

Ημερομηνίες

31 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2023 (4 ημέρες)

Ώρες

10:00 έως 17:30

Τόπος

Κτίριο Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι"
Ηροδότου 33, Μαρούσι (Σταθμός ΚΑΤ)

Γλώσσα

Αγγλικά

Κόστος

Έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023: 545 ευρώ

Από το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023: 595 ευρώ

Πολιτική ακύρωσης

 • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

 • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα λάβετε πίστωση,  την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

 • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

 • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το σεμινάριο λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300
juliette.jpg

Εκπαιδεύτρια

Juliette Becking

Η Juliette Becking είναι κλινική ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του EFTiN, του Ολλανδικού Ινστιτούτου Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα. Ξεκίνησε το ινστιτούτο το 2016, επειδή θεώρησε ότι αυτό ήταν το επόμενο βήμα για τη διάδοση της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο. Όντας βιωματική ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια για δεκαετίες, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο EFT το 2008 με τους Robert Elliott και Jeanne Watson. Εντελώς ενθουσιασμένη με το EFT ήξερε ότι αυτό ήταν που ήθελε να μάθει καλά, να εκπαιδεύσει και να διαδώσει. Έτσι, μετά από εντατική εκπαίδευση και εποπτεία από τους δημιουργούς του EFT έγινε η ίδια διεθνής εκπαιδεύτρια EFT. Της αρέσει πάρα πολύ να εκπαιδεύει στο EFT.

Το EFTiN είναι αναγνωρισμένο ως ινστιτούτο EFT από το International Society for Emotion Focused Therapy (isEFT). Η Juliette είναι διεθνής εκπαιδεύτρια EFT και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Society for Emotion Focused Therapy (isEFT).

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική προσέγγιση για πολλά χρόνια. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png
bottom of page