top of page
Attentive Therapist

Προηγμένος ενσυναισθητικός συντονισμός

Σεμινάριο προηγμένου ενσυναισθητικού συντονισμού
Με την Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.
13 & 14 Ιανουαρίου 2023

Ο ενσυναισθητικός συντονισμός αποτελεί βασικό συστατικό της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy - EFT). Μια ισχυρή ενσυναισθητική παρουσία ενισχύει την εργασιακή συμμαχία με τους θεραπευόμενους ενώ χωρίς αυτήν τα θεραπευτικά έργα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και στο EFT έχουν μελετηθεί και διδάσκονται πολλά είδη ενσυναισθητικών αποκρίσεων. Μια πλήρης εκπαίδευση στο EFT απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση στις βασικότερες από αυτές τις δεξιότητες ενσυναίσθησης, τις οποίες καλύπτει αυτό το σεμινάριο.


Στόχοι του σεμιναρίου

 • Να σας βοηθήσει να ανεβάσετε το επίπεδο και την ποιότητα των ενσυναισθητικών σας αποκρίσεων

 • Να σας βοηθήσει να διευρύνετε το ρεπερτόριο των ενσυναισθητικών αποκρίσεων

 • Να σας βοηθήσει να αναπτύξετε προηγμένες δεξιότητες ενσυναίσθησης ώστε να γνωρίζετε πότε να βοηθάτε τους πελάτες να ρυθμίζουν, να περιορίζουν, να επεξεργάζονται και να μετασχηματίζουν τον συναισθηματικό πόνο

 • Να σας βοηθήσει να "σκύψετε" με ενσυναίσθηση, ακόμη και (ειδικά!) όταν το άλλο άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια σειρά από σύντομες διαλέξεις, συζήτηση στην ομάδα, βιντεοσκοπημένες συνεδρίες, καθώς και βιωματική πρακτική σε μικρές ομάδες.


Το σεμινάριο ξεκινάει με μια γενική επισκόπηση της ενσυναίσθησης και της διαδικασίας ενσυναισθητικού συντονισμού όπως εφαρμόζεται στο EFT. Την πρώτη μέρα πραγματοποιείται η άσκηση «ανοίγοντας τα κανάλια της δεκτικότητας», μια ισχυρή βιωματική άσκηση.  Στη συνέχεια, διδάσκονται διαφορετικά είδη ενσυναισθητικών αποκρίσεων και γίνεται πρακτική δεξιοτήτων σε μικρές ομάδες.


Ενδεικτικά τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Γιατί είναι σημαντική η ενσυναίσθηση;

 • Ορισμοί της ενσυναίσθησης

 • Η ενσυναίσθηση στο EFT

 • Ο κύκλος της ενσυναίσθησης

 • Οι λειτουργίες  της ενσυναίσθησης σε διαφορετικές προσεγγίσεις

 • Κοινωνική νευροεπιστήμη της ενσυναίσθησης

 • Αξιολόγηση της τρέχουσας ενσυναισθητικής πρακτικής σας

 • Διαφορετικά είδη ενσυναισθητικών αποκρίσεων (Υποβλητική ενσυναίσθηση, διερευνητικές αντανακλάσεις, αντανάκλαση της διαδικασίας, ενσυναισθητική επιβεβαίωση, ενσυναισθητική εικασία, ενσυναισθητική επανεστίαση)

Σε ποιους απευθύνεται

Συνιστάται το σεμινάριο αυτό να συνοδεύει ή και να προηγείται του σεμιναρίου επιπέδου 2. Ωστόσο, δεν απαιτείται να έχετε ήδη παρακολουθήσει το επίπεδο 1 του EFT. Λόγω της βιωματικής φύσης του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα λάβουν προτεραιότητα οι συμμετέχοντες που ακολουθούν τη διαδικασία πιστοποίησης στο EFT.

Πιστοποίηση

Το σεμινάριο αυτό είναι απαιτούμενο για όσες/ όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν ως θεραπεύτριες/ θεραπευτές EFT.

Ημερομηνίες

13 & 14 Ιανουαρίου 2023 (2 ημέρες)

Ώρες

10:00 έως 17:30

Τόπος

Κτίριο Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι"
Ηροδότου 33, Μαρούσι (Σταθμός ΚΑΤ)

Γλώσσα

Ελληνικά

Ομάδα

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18

Κόστος

Έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022: 225 ευρώ

Από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022: 250 ευρώ

Πολιτική ακύρωσης

 • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

 • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα λάβετε πίστωση, μείον 25 ευρώ διαχειριστικά έξοδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

 • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

 • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το σεμινάριο λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300
LX2A7329_pp_150.jpg

Εκπαιδεύτρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική προσέγγιση για πάνω από 15 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society of Emotion-Focused Therapy. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Focusing από το The International Focusing Institute. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Danai Vagia site.jpg

Διευκολύντρια

Δανάη Βάγια, MSc

Η Δανάη Βάγια είναι ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εν συνεχεία, απέκτησε το MSc της στη Συμβουλευτική (“Counselling Studies”) από το University of Edinburgh και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με ευάλωτους πληθυσμούς όπως άστεγους, πρόσφυγες και μετανάστες. Έχει επίσης διδάξει μαθήματα συμβουλευτικής σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά πλαίσια. Επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησής της στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στην οποία έχει εκπαιδευτεί από τους Robert Elliott και Juliette Becking.

Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png
bottom of page