women discussion group

Εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 1

Περιγραφή

Το Επίπεδο 1 είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 4 ημερών το οποίο παρέχει στους θεραπευτές τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να δουλέψουν αμεσότερα με τα συναισθήματα στην πρακτική τους. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις δεξιότητες μέσα από έναν συνδυασμό σύντομων διαλέξεων, επιδείξεων video, ζωντανών επιδείξεων, συζητήσεων περίπτωσης και εποπτευόμενης πρακτικής σε μικρές ομάδες (με την χρήση προσωπικού υλικού από τους συμμετέχοντες).          

                                            

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy) είναι μια ανθρωπιστική, εμπειρικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει την προσωποκεντρική θεραπεία, τη θεραπεία γκεστάλτ και το focusing. Έχει φανεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης, του τραύματος και των δυσκολιών άγχους. Είναι μια θεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένη μέσα από τη δουλειά των Les Greenberg, Robert Elliott, Jeanne Watson, Rhonda Goldman, Sandra Paivio, Antonio Pascual-Leone και άλλων.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα μάθουν:

1. Τις βασικές αρχές της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα για τη θεραπεία και την αλλαγή 

2. Να χρησιμοποιούν βασικές έννοιες της θεωρίας συναισθημάτων, όπως είναι τα συναισθηματικά σχέδια, οι τύποι συναισθηματικής απόκρισης και η συναισθηματική ρύθμιση

3. Πότε και πώς να βοηθούν τους πελάτες να προσεγγίζουν τα οδυνηρά συναισθήματα και πότε να τα μετριάζουν

4. Να εντοπίζουν βασικές ενδείξεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα θεραπευτικά έργα

5. Να βοηθούν τους πελάτες να επανεπεξεργαστούν προβληματικές συναισθηματικές αντιδράσεις και άλυτες σχέσεις

6.Να διευκολύνουν τη συναισθηματική επεξεργασία για την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων όπως η αυτο-κριτική

7. Πώς να εφαρμόζουν τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε μια σειρά προβλημάτων όπως η κατάθλιψη και το άγχος

Σε ποιους απευθύνεται

Πρόκειται για μια προχωρημένη εκπαίδευση που προορίζεται για πιστοποιημένους θεραπευτές που ήδη εργάζονται ή για εκπαιδευόμενους θεραπευτές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών.

 

Μπορούν να το παρακολουθήσουν θεραπευτές όλων των προσεγγίσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα και για το πώς να δουλεύουν θεραπευτικά με τα συναισθήματα.

Πιστοποίηση

Το Επίπεδο 1 είναι το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society for Emotion-Focused Therapy (ISEFT).

Το εκπαιδευτικό είναι αναγνωρισμένο από το ISEFT και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης (για όσους ολοκληρώσουν και τις 4 ημέρες της εκπαίδευσης).

Robert 2015.png

Εκπαιδευτής

Dr. Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι καθηγητής Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχολόγος, ερευνητής και εκπαιδευτής. Διεξάγει εκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στις ΗΠΑ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Ασία. Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), Essentials of Descriptive-Interpretive Qualitative Research (2021) και Emotion-focused counseling in action (2021), καθώς και συγγραφέας περισσότερων από 170 επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων. Είναι αποδέκτης του Βραβείου Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και του Βραβείου Carl Rogers από το Τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης. Απολαμβάνει το τρέξιμο, την επιστημονική φαντασία, και όλα τα είδη της μουσικής.

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στο Strathclyde από τον Robert Elliott και την Lorna Carrick, και βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησής της ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στη συγκεκριμένη προσέγγιση. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Ημερομηνίες

21 έως 24 Οκτωβρίου 2022

Ώρες διεξαγωγής

10.00 με 17.30

Τόπος

Αθήνα

Γλώσσα

Αγγλικά

Πολιτική ακύρωσης

  • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

  • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα λάβετε πίστωση, μείον 25 ευρώ διαχειριστικά έξοδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

  • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

  • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το εκπαιδευτικό λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του εκπαιδευτικού το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300
Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png