women discussion group

Σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 1

Περιγραφή

Το Επίπεδο 1 είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 4 ημερών το οποίο παρέχει στους θεραπευτές τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να δουλέψουν αμεσότερα με τα συναισθήματα στην πρακτική τους. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις δεξιότητες μέσα από έναν συνδυασμό σύντομων διαλέξεων, επιδείξεων video, ζωντανών επιδείξεων, συζητήσεων περίπτωσης και εποπτευόμενης πρακτικής σε μικρές ομάδες (με την χρήση προσωπικού υλικού από τους συμμετέχοντες).          

                                            

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy) είναι μια ανθρωπιστική, εμπειρικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει την προσωποκεντρική θεραπεία, τη θεραπεία γκεστάλτ και το focusing. Έχει φανεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης, του τραύματος και των δυσκολιών άγχους. Είναι μια θεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένη μέσα από τη δουλειά των Les Greenberg, Robert Elliott, Jeanne Watson, Rhonda Goldman, Sandra Paivio, Antonio Pascual-Leone και άλλων.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο αυτό θα μάθουν:

1. Τις βασικές αρχές της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα για τη θεραπεία και την αλλαγή 

2. Να χρησιμοποιούν βασικές έννοιες της θεωρίας συναισθημάτων, όπως είναι τα συναισθηματικά σχέδια, οι τύποι συναισθηματικής απόκρισης και η συναισθηματική ρύθμιση

3. Πότε και πώς να βοηθούν τους πελάτες να προσεγγίζουν τα οδυνηρά συναισθήματα και πότε να τα μετριάζουν

4. Να εντοπίζουν βασικές ενδείξεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα θεραπευτικά έργα

5. Να βοηθούν τους πελάτες να επανεπεξεργαστούν προβληματικές συναισθηματικές αντιδράσεις και άλυτες σχέσεις

6.Να διευκολύνουν τη συναισθηματική επεξεργασία για την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων όπως η αυτο-κριτική

7. Πώς να εφαρμόζουν τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε μια σειρά προβλημάτων όπως η κατάθλιψη και το άγχος

Σε ποιους απευθύνεται

Πρόκειται για ένα προχωρημένο σεμινάριο που προορίζεται για πιστοποιημένους θεραπευτές που ήδη εργάζονται ή για εκπαιδευόμενους θεραπευτές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών.

 

Μπορούν να το παρακολουθήσουν θεραπευτές όλων των προσεγγίσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα και για το πώς να δουλεύουν θεραπευτικά με τα συναισθήματα.

Πιστοποίηση

Το Επίπεδο 1 είναι το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society for Emotion-Focused Therapy (ISEFT).

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από το ISEFT και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του (για όσους ολοκληρώσουν και τις 4 ημέρες της εκπαίδευσης).

Ημερομηνίες

21 έως 24 Οκτωβρίου 2022

Ώρες διεξαγωγής

10.00 με 17.30

Τόπος

Αθήνα

Γλώσσα

Αγγλικά με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά. Η πρακτική μπορεί να γίνεται στα αγγλικά ή στα ελληνικά.

Ομάδα

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Κόστος

Έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022: 545 ευρώ

Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022: 595 ευρώ

Πολιτική ακύρωσης

  • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

  • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα λάβετε πίστωση, μείον 25 ευρώ διαχειριστικά έξοδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

  • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

  • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το σεμινάριο λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ συμπληρώστε αυτή τη φόρμα. Η κράτηση της θέσης γίνεται μόνο με την εξόφληση του κόστους του σεμιναρίου ή δίνοντας μια προκαταβολή 150 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300.
Robert 2015.png

Εκπαιδευτής

Dr. Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι καθηγητής Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχολόγος, ερευνητής και εκπαιδευτής. Διεξάγει εκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στις ΗΠΑ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Ασία. Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), Essentials of Descriptive-Interpretive Qualitative Research (2021) και Emotion-focused counseling in action (2021), καθώς και συγγραφέας περισσότερων από 170 επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων. Είναι αποδέκτης του Βραβείου Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και του Βραβείου Carl Rogers από το Τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης. Απολαμβάνει το τρέξιμο, την επιστημονική φαντασία, και όλα τα είδη της μουσικής.

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στο Strathclyde από τον Robert Elliott και την Lorna Carrick, και βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησής της ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στη συγκεκριμένη προσέγγιση. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Είπαν για το εκπαιδευτικό:

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του EFT Level 1 αποτελεί για εμένα μια μοναδική εμπειρία, ορόσημο στην προσωπική κι επαγγελματική μου πορεία. Σε επαγγελματικό επίπεδο σε αυτήν την εκπαίδευση βρήκα το θεωρητικό και τεχνικό πλαίσιο που χρειαζόμουν για να εμπλουτίσω τον θεραπευτικό μου ρόλο. Οι διευκολυντές του σεμιναρίου ξεχωριστοί, διακεκριμένοι θεραπευτές αλλά και ζεστοί άνθρωποι δημιούργησαν το ασφαλές περιβάλλον που βοήθησε στην αφομοίωση των νέων γνώσεων θεωρητικά και βιωματικά. Η οργάνωση του σεμιναρίου, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, η εναλλαγή των θεωρητικών και βιωματικών μερών του, είναι άρτια δομημένα κι επιτρέπουν τη σε βάθος κατανόηση των θεραπευτικών τεχνικών και την εφαρμογή τους. Θα πρότεινα με κάθε βεβαιότητα την συμμετοχή σε αυτή την εκπαίδευση, σε όποιον νιώθει έτοιμος να εξελίξει τις ψυχοθεραπευτικές του δεξιότητες αλλά κυρίως νιώθει έτοιμος να αλλάξει τη στάση ζωής του.

Δημήτρης Μούγιος, Ψυχολόγος BSc. MSc.

Εξαιρετική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα με τεχνική κατάρτιση και βιωματική εμπειρία :
-  Με εκπαιδευτές με υψηλότατη ακαδημαϊκή κατάρτιση, μεγάλη κλινική εμπειρία καθως και  περιεκτικούς και απόλυτα υποστηρικτικούς στους εκπαιδευόμενους.
- Στοχευμένη συλλογή από σημειώσεις, παρουσιάσεις & βίντεο που βοηθούν στην κατανόηση και εμβάθυνση στην θεωρία. 
- Με στοχευμένες βιωματικές ασκήσεις που συνδέουν τη θεωρια με την εμπειρία με διαδραστική και εμπεριστατωμένη ανατροφοδότηση. 
- Συνολικά μια διευρυμένη και συναρπαστική εμπειρία στην διαδικτυακή αυτή εκπαίδευση. 
- Βγαίνεις «πλουσιότερη» από την εκπαίδευση αυτή με χρήσιμα εργαλεία τα οποία μπορείς άμεσα να εφαρμόσεις στην πρακτική σου.

Α.Σ.          

This training was one of the most interesting, helpful and inspiring trainings I have ever attended. I learnt a lot about working with emotions and about the theory and therapeutic practice of EFT and I had the chance to practice in a safe and friendly environment. The trainer and the facilitators offered their great knowledge and experience in a very warm and encouraging way. I feel even more excited about EFT and I am looking forward to learn more and to use it in my therapeutic practice. 

Ο Robert ήταν πολύ ζεστός, προσιτός και επεξηγηματικός.Δεν είχε καθόλου το ύφος του ειδικού που δημιουργεί συχνά μια απόσταση ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τους εκπαιδευόμενους, αντιθέτως ήταν εκεί παρών με διάθεση να μεταγγίσει όσες περισσότερες γνώσεις μπορούσε. Η τύχη να βλέπεις τον Robert στο ρόλο του θεραπευτή σε live demonstration είναι μοναδική εμπειρία. 

Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για την άρτια οργάνωση, την παροχή μίας υπέροχης, πολύ πλούσιας εμπειρίας που γέννησε ουσιαστική γνώση και την ανθρώπινη επαφή που έντυσε με τα πιο όμορφα, ζεστά χρώματα αυτό το τετραήμερο. Περιμένω με αγωνία το επίπεδο 2.

Τ.Γ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την οργάνωση, την ποιότητα και τον πλούτο γνώσεων που μας δώσατε.

Thank you for everything, the organization, the practical information, the examples that made it alive, the notes and of course the love and care you shared with use on all aspects of the seminar!

Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png