top of page
women discussion group

Σεμινάριο στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 1
Με τον Robert Elliott

4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2024, δια ζώσης στην Αθήνα

Περιγραφή

Το Επίπεδο 1 είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 4 ημερών το οποίο παρέχει στους θεραπευτές τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να δουλέψουν αμεσότερα με τα συναισθήματα στην πρακτική τους. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις δεξιότητες μέσα από έναν συνδυασμό σύντομων διαλέξεων, επιδείξεων video, ζωντανών επιδείξεων, συζητήσεων περίπτωσης και εποπτευόμενης πρακτικής σε μικρές ομάδες (με την χρήση προσωπικού υλικού από τους συμμετέχοντες).          

                                            

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy) είναι μια ανθρωπιστική, εμπειρικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει την προσωποκεντρική θεραπεία, τη θεραπεία γκεστάλτ και το focusing. Έχει φανεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης, του τραύματος και των δυσκολιών άγχους. Είναι μια θεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένη μέσα από τη δουλειά των Les Greenberg, Robert Elliott, Jeanne Watson, Rhonda Goldman, Sandra Paivio, Antonio Pascual-Leone και άλλων.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο αυτό θα μάθουν:

 • Τις βασικές αρχές, θεωρητικές έννοιες και παρεμβάσεις της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα 

 • Πως να αναγνωρίζουν και να διακρίνουν τα δυσπροσαρμοστικά από τα προσαρμοστικά συναισθήματα και πως να διευκολύνουν τους πελάτες να επιλύουν τα πρώτα και να αξιοποιούν τα δεύτερα

 • Πως να εμβαθύνουν στα συναισθήματα χρησιμοποιώντας τις βασικές διαστάσεις των συναισθημάτων

 • Πότε και πως να βοηθούν τους πελάτες να προσεγγίζουν το οδυνηρά συναισθήματα και πότε να τα μετριάζουν

 • Πότε και πως να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα

 • Πως να βοηθούν τους πελάτες να επιλύουν προβληματικές συναισθηματικές αντιδράσεις και ανοιχτά συναισθηματικά ζητήματα με άλλα άτομα

 • Πως να διευκολύνουν την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων όπως η αυτοκριτική

 • Πως να εφαρμόζουν τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος

Σε ποιους απευθύνεται

Πρόκειται για ένα προχωρημένο σεμινάριο που απευθύνεται σε θεραπευτές που ήδη εργάζονται ή σε εκπαιδευόμενους θεραπευτές που βρίσκονται στα τελευταία έτη σπουδών.

 

Μπορούν να το παρακολουθήσουν θεραπευτές όλων των προσεγγίσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα και για το πώς να δουλεύουν θεραπευτικά με τα συναισθήματα.

Πιστοποίηση

Το Επίπεδο 1 είναι το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από τη Διεθνή Εταιρεία για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (ISEFT).

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από την ISEFT και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του (για όσους ολοκληρώσουν και τις 4 ημέρες της εκπαίδευσης).

Ημερομηνίες

4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρες διεξαγωγής

10.00 με 17.30

Τόπος

Αθήνα (μόνο δια ζώσης)

Γλώσσα

Αγγλικά. Η πρακτική μπορεί να γίνεται στα αγγλικά ή στα ελληνικά.

Κόστος

Κανονική τιμή (από 1/6/2024): 600 ευρώ  (540 ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων θεραπευτών)

Τιμή έγκαιρης εγγραφής (έως 31/5/2024): 540 ευρώ (485 ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό εκπαιδευόμενων θεραπευτών)

Πολιτική ακύρωσης

 • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

 • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα λάβετε πίστωση, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

 • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

 • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το σεμινάριο λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλώ συμπληρώστε αυτή τη φόρμα. Η κράτηση της θέσης γίνεται μόνο με την εξόφληση του κόστους του σεμιναρίου ή δίνοντας μια προκαταβολή 150 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300.

Εκπαιδευτές

robert-at-dinner-71-crop.jpg
Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι ομότιμος καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde (Γλασκώβη, Σκωτία).  Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και είναι επίσης ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο (Οχάιο). Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του Robert είναι οι διαδικασίες αλλαγής στις ανθρωπιστικές-βιωματικές ψυχοθεραπείες και η μεθοδολογία της ψυχοθεραπευτικής έρευνας.  Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), Essentials of Descriptive-Interpretive Qualitative Research (2021) και Emotion-Focused Counselling in Action (2021), καθώς και περισσότερων από 190 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και κεφαλαίων βιβλίων. Ο Robert είναι πρώην πρόεδρος της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και στο παρελθόν ήταν συνεκδότης των περιοδικών Psychotherapy Research, και Person-Centered and Experiential Psychotherapies.  Είναι μέλος των τμημάτων Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ενώ έχει λάβει το βραβείο Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία και το βραβείο Carl Rogers από το τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Τώρα ζει στην Καλιφόρνια, και απολαμβάνει το περπάτημα, το τρέξιμο, την επιστημονική φαντασία, την ποίηση και όλα τα είδη μουσικής.

Agathi Lakioti.jpg
Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική προσέγγιση για πάνω από 15 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society of Emotion-Focused Therapy. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Focusing από το The International Focusing Institute. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Είπαν για το εκπαιδευτικό:

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του EFT Level 1 αποτελεί για εμένα μια μοναδική εμπειρία, ορόσημο στην προσωπική κι επαγγελματική μου πορεία. Σε επαγγελματικό επίπεδο σε αυτήν την εκπαίδευση βρήκα το θεωρητικό και τεχνικό πλαίσιο που χρειαζόμουν για να εμπλουτίσω τον θεραπευτικό μου ρόλο. Οι διευκολυντές του σεμιναρίου ξεχωριστοί, διακεκριμένοι θεραπευτές αλλά και ζεστοί άνθρωποι δημιούργησαν το ασφαλές περιβάλλον που βοήθησε στην αφομοίωση των νέων γνώσεων θεωρητικά και βιωματικά. Η οργάνωση του σεμιναρίου, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, η εναλλαγή των θεωρητικών και βιωματικών μερών του, είναι άρτια δομημένα κι επιτρέπουν τη σε βάθος κατανόηση των θεραπευτικών τεχνικών και την εφαρμογή τους. Θα πρότεινα με κάθε βεβαιότητα την συμμετοχή σε αυτή την εκπαίδευση, σε όποιον νιώθει έτοιμος να εξελίξει τις ψυχοθεραπευτικές του δεξιότητες αλλά κυρίως νιώθει έτοιμος να αλλάξει τη στάση ζωής του.

Δημήτρης Μούγιος, Ψυχολόγος BSc. MSc.

Η εκπαίδευση Emotion Focused Therapy - Level I υπήρξε μια απο τις καλύτερες εκπαιδευτικές εμπειρίες που είχα τα τελευταία χρόνια. Με πολλή φροντίδα και μέσα σ' ένα ασφαλές περιβάλλον ο Dr Robert Elliott και η Agathi Lakioti, Ph.d., μας εκπαίδευσαν σε μια προσέγγιση που εμπλούτισε τις δεξιότητες μας ως ψυχοθεραπευτών. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι μας υποστήριξαν και μας ενδυνάμωσαν ώστε να δοκιμάσουμε οι ίδιοι ότι καινούριο μάθαμε πλησιάζοντας κι εξερευνώντας το συναίσθημα μέσα από τις δικές μας προσωπικές ιστορίες.

Μαριαλέξια Μαργαρίτη, Ψυχολόγος - Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, M.Sc., M.A.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και έντονη εμπειρία. Οι τεχνικές που μάθαμε ήταν ξεκάθαρες και εφαρμόσιμες γεγονός που προσέφερε μεγάλη σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα κούμπωνε με το σύνολο των θεραπευτικών προσεγγίσεων στις οποίες είχαμε εκπαιδευτεί όλοι οι συμμετέχοντες. Ο Robert Elliot και η Αγάθη Λακιώτη και οι λοιποί facilitators ήταν μια εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών με αμεσότητα και πολύ καλή υποστήριξη στις ομάδες εργασίας. Οι βιωματικές ασκήσεις ήταν πολύ δυνατές για όλους τους ρόλους και συνδύαζαν τόσο το γνωστικό όσο και το συναισθηματικό στοιχείο. Θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα αυτή την εκπαίδευση! Σας ευχαριστούμε για αυτή την εμπειρία!

Δήμητρα Ταγαρά

Πλούσια και δυνατή εμπειρία - εξαιρετικό εργαλείο το EFT προς επαγγελματική αξιοποίηση, αλλά και προσωπική εξέλιξη. Ο κ. Elliot πέρα από απύθμενη πηγή γνώσεων και ικανοτήτων, ήταν και πηγή έμπνευσης. Μεγάλη τιμή και χαρά που μπόρεσα να εκπαιδευτώ υπό τις οδηγίες του.

Αλέξανδρος Herling. 

Η εκπαίδευση ήταν πολύ έντονη και σίγουρα έχει μεγάλη βιωματική αξία. Νομίζω οτι το συναίσθημα είναι κάπως παραμελημένο στην θεραπευτική πρακτική και χαίρομαι που ήρθα σε επαφή με τόσες νέες διαστάσεις του συναισθήματος. Πήρα πολλά και σε προσωπικό επίπεδο και σε επαγγελματικό. Το πρώτο σεμινάριο με έκανε να θέλω να συνεχίσω και στις επόμενες εκπαιδεύσεις. Θεωρώ οτι το στήσιμο απο πλευράς οργάνωσης ήταν άψογο καθώς καθώς και η στάση των ανθρώπων που φρόντισαν για την διεξαγωγή του σεμιναρίου. 

Φίλιππος

Η εμπειρία ήταν πολύ δυνατή, πολύ διαφορετική απο την μέχρι τώρα σχέση μου με το συναίσθημα και το "ξεδίπλωμα" του. Οι εκπαιδευτές έμπειροι αλλά προσιτοί και άμεσοι.

Κατερίνα Χ.

Αισθάνομαι ευγνώμων και πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με αυτήν την τόσο βοηθητική προσέγγιση, νιώθω ήδη λίγο πιο δυνατή θεραπευτικά, το συναίσθημα είναι αναπόσταστο κομμάτι μας και είναι απαραίτητο συστατικό και της θεραπείας. Ευχαριστώ για όλα, θα σας δω στο επόμενο επίπεδο!

Κ. Α.

Εξαιρετική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα με τεχνική κατάρτιση και βιωματική εμπειρία :
-  Με εκπαιδευτές με υψηλότατη ακαδημαϊκή κατάρτιση, μεγάλη κλινική εμπειρία καθως και  περιεκτικούς και απόλυτα υποστηρικτικούς στους εκπαιδευόμενους.
- Στοχευμένη συλλογή από σημειώσεις, παρουσιάσεις & βίντεο που βοηθούν στην κατανόηση και εμβάθυνση στην θεωρία. 
- Με στοχευμένες βιωματικές ασκήσεις που συνδέουν τη θεωρια με την εμπειρία με διαδραστική και εμπεριστατωμένη ανατροφοδότηση. 
- Συνολικά μια διευρυμένη και συναρπαστική εμπειρία στην διαδικτυακή αυτή εκπαίδευση. 
- Βγαίνεις «πλουσιότερη» από την εκπαίδευση αυτή με χρήσιμα εργαλεία τα οποία μπορείς άμεσα να εφαρμόσεις στην πρακτική σου.

Α.Σ.          

This training was one of the most interesting, helpful and inspiring trainings I have ever attended. I learnt a lot about working with emotions and about the theory and therapeutic practice of EFT and I had the chance to practice in a safe and friendly environment. The trainer and the facilitators offered their great knowledge and experience in a very warm and encouraging way. I feel even more excited about EFT and I am looking forward to learn more and to use it in my therapeutic practice. 

Ο Robert ήταν πολύ ζεστός, προσιτός και επεξηγηματικός.Δεν είχε καθόλου το ύφος του ειδικού που δημιουργεί συχνά μια απόσταση ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τους εκπαιδευόμενους, αντιθέτως ήταν εκεί παρών με διάθεση να μεταγγίσει όσες περισσότερες γνώσεις μπορούσε. Η τύχη να βλέπεις τον Robert στο ρόλο του θεραπευτή σε live demonstration είναι μοναδική εμπειρία. 

Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για την άρτια οργάνωση, την παροχή μίας υπέροχης, πολύ πλούσιας εμπειρίας που γέννησε ουσιαστική γνώση και την ανθρώπινη επαφή που έντυσε με τα πιο όμορφα, ζεστά χρώματα αυτό το τετραήμερο. Περιμένω με αγωνία το επίπεδο 2.

Τ.Γ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την οργάνωση, την ποιότητα και τον πλούτο γνώσεων που μας δώσατε.

Ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία, όπου βιωματικά είχαμε την εμπειρία του πόσο δυνατή μπορεί να είναι η EFT. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους θεραπευτές!

Thank you for everything, the organization, the practical information, the examples that made it alive, the notes and of course the love and care you shared with use on all aspects of the seminar!

Η EFT και το εκπαιδευτικό τετραήμερο ήταν μια μεγάλη αποκάλυψη για εμένα. Η ανάλυση των συναισθημάτων από νέα οπτική, οι νέες τεχνικές και η ενδυνάμωση των προηγούμενων δεξιοτήτων μέσα σε ένα τετραήμερο, ήταν μια πραγματικά θετική εμπειρία. Οι εκπαιδευτές ήταν από μόνοι τους μία έμπνευση, μια που η πίστη και η αγάπη τους στην προσέγγιση, ήταν μεταδοτική. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα και την προσέγγιση και την συγκεκριμένη εκπαίδευση, σε όποιον πιστεύει πως τα συναισθήματα και η έκφρασή τους μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png
bottom of page