top of page
Image by aopsan on Freepik wide.jpg

Motivational splits masterclass

Εξειδικευμένο σεμινάριο: Δουλεύοντας με την αμφιθυμία στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα, με τον Robert Elliott
20 & 21 Οκτωβρίου 2023
18:30 - 22:30, Online μέσω zoom

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πελάτες που παλεύουν με ανθυγιεινές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης ουσιών, της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, της μη άσκησης ή γενικά της μη καλής φροντίδας του εαυτού μας.  Συνήθως, είμαστε αμφιθυμικοί σχετικά με αυτά - διχασμένοι ανάμεσα στο να θέλουμε να κάνουμε αυτό που είναι υγιές και στο να μην αισθανόμαστε ικανοί να σταματήσουμε τον εαυτό μας από το να κάνει αυτό που είναι ανθυγιεινό.  Το ίδιο ισχύει και για την προσέγγιση ή την αποφυγή των επώδυνων συναισθημάτων, προφανώς ένα σημαντικό ζήτημα για την πρακτική της Θεραπείας  Εστιασμένης στο Συναίσθημα. 

Σε αυτό το εργαστήριο θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το ιδιαίτερο είδος σύγκρουσης, το οποίο σπάνια συζητείται στη βιβλιογραφία του EFT. Θα συγκρίνουμε το EFT με την Κινητοποιητική Συνέντευξη για αυτό το είδος ρήξης σύγκρουσης, εξετάζοντας τα δυνατά σημεία και τους περιορισμούς της κάθε προσέγγισης, και θα διερευνήσουμε τη σημασία του να βοηθάμε τους πελάτες να έχουν πρόσβαση στις πιο θεμελιώδεις συγκρούσεις που οδηγούν σε μια σειρά από αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε δύο συνεδρίες μισής ημέρας, σε απογευματινές ώρες, και θα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση δεξιοτήτων και μια ζωντανή επίδειξη.

Σε ποιους απευθύνεται

Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το Επίπεδο 1.

Πιστοποίηση

Αυτό το σεμινάριο δεν απαιτείται ούτε είναι μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης.

Ημερομηνίες

20 & 21 Οκτωβρίου 2023

Ώρες

18:30 έως 22:30

Τρόπος διεξαγωγής

Online μέσω zoom

Γλώσσα

Αγγλικά

Κόστος

Έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023: 120 ευρώ

Από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023: 140 ευρώ

Πολιτική ακύρωσης

  • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

  • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του σεμιναρίου θα λάβετε πίστωση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

  • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του σεμιναρίου δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

  • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το σεμινάριο λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο info@hieft.gr, ή στο 6944964300
Robert 2015.png

Εκπαιδευτής

Dr. Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι ομότιμος καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde (Γλασκώβη, Σκωτία).  Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και είναι επίσης ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο (Οχάιο). Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του Robert είναι οι διαδικασίες αλλαγής στις ανθρωπιστικές-βιωματικές ψυχοθεραπείες και η μεθοδολογία της ψυχοθεραπευτικής έρευνας.  Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), Essentials of Descriptive-Interpretive Qualitative Research (2021) και Emotion-Focused Counselling in Action (2021), καθώς και περισσότερων από 190 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και κεφαλαίων βιβλίων. Ο Robert είναι πρώην πρόεδρος της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και στο παρελθόν ήταν συνεκδότης των περιοδικών Psychotherapy Research, και Person-Centered and Experiential Psychotherapies.  Είναι μέλος των τμημάτων Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας και Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ενώ έχει λάβει το βραβείο Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία και το βραβείο Carl Rogers από το τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Τώρα ζει στην Καλιφόρνια, και απολαμβάνει το περπάτημα, το τρέξιμο, την επιστημονική φαντασία, την ποίηση και όλα τα είδη μουσικής.

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρική προσέγγιση για πάνω από 15 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society of Emotion-Focused Therapy. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Focusing από το The International Focusing Institute. Διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητα του EFT στην πρακτική της, αλλά και την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη που βίωσε μέσα από την εκπαίδευση και εφαρμογή της συγκεκριμένης προσέγγισης, αποφάσισε το 2021 να ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα (HiEFT) και να διαδώσει αυτή την προσέγγιση στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το International Society of Emotion Focused Therapy (ISEFT)
ISEFT LOGO.png
bottom of page